Rondleidingen

Af en toe hebben wij een rondleiding georganiseerd voor zeer diverse groepen. Zie de foto van een oude tractoren- vereniging die eenmaal een koffiestop hield op ons erf.  En een groepje kinderen dat met de Roefeldag Duiven een rondleiding kreeg.( En bij toeval kon meekijken met de mensen van de vogelwerkgroep bij de controle van jonge steenuilen in onze hoogstam -appelboom.)  Soms kwamen er ook verzoeken om een rondleiding voor een  familiedag te organiseren.  Eigenlijk zijn we daarvoor te druk met de oesterzwamteelt en het landbouwbedrijf. Ook al hebben we  met hart en ziel ons ingezet een leerzame en leuke invulling te geven.  (die enkele keren dat we dit wel invulden ) , 

Tijdelijk hebben we de rondleidingen opgeschort vanwege de corona maatregelen. Maar ook voor de periode daarna nemen we voorlopig geen nieuwe groepen aan. 


Bezoek van een vereniging van oude tractoren in 2010

 


Kinderen op de roefeldag en onderzoeker Nico Groen bij Steenuilenkast in de oude boomgaard

 


Uitzicht op de Rijn


De deel van de boerderij is meestal een hooi-opslag , maar was soms omgetoverd tot een ontvangst-ruimte. Tot 2010 stonden hier de koeien 's winters op de "grupstal" 

Nieuws

Er is een leuke en informatieve film gemaakt over de biologische oesterzwamteelt door Harrie Terhorst van Mozaiek TV .  Klik hier voor de link naar de film.

Omstreeks februari 2023 zijn er weer rundvleespakketten.

Vraag meer informatie aan op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Op De Middelwaard  is de bijzondere combinatie te vinden  van een gemengd  biologisch landbouwbedrijf met een specialisme van oesterzwamteelt .  Sinds 1984 worden er biologische oesterzwammen gekweekt, ook de voedingsbodem hiervoor wordt zelf gemaakt. Deze wordt samengesteld uit biologisch stro  en hooi uit het landbouwbedrijf. 

 

Nieuwe website

Onze nieuwe website is sinds 2012 online, kijk vooral verder om te zien wat we zoal doen op  De Middelwaard